petek, 21. april 2023

Maitreja, svetovni učitelj


"Pričakujejo ga številni rodovi vseh večjih religij. Kristjani ga poznajo kot Kristusa in verjamejo, da je njegova vrnitev neizbežna. Židje ga pričakujejo kot Mesijo, hinduisti kot reinkarnacijo Krišne, budisti kot novega Budo z imenom Maitreja Buda, muslimani pa so prepričani v prihod Imama Mahdija ali Mesije." (Share Slovenija)

V prejšnji objavi smo spregovorili o mojstrih modrosti, "naših starejših bratih", ki so tekom številnih inkarnacij dosegli, iz našega vidika, popolnost. Čeprav se tudi zanje razvoj s tem še ni končal, pa so se izmojstrili v vseh vidikih oziroma na vseh ravneh zemeljskega bivanja – fizični, etrski, astralni in mentalni (o njih bomo več spregovorili v naslednjih prispevkih). Nekateri ostajajo z nami kot mentorji, svetovalci in predvsem učitelji.

Maitreja vodi skupino mojstrov modrosti, ki skrbijo za človeštvo in druga kraljestva narave predvsem z vidika evolucije zavesti. V zadnjih tisočletjih so delovali v ozadju, večinoma v bolj oddaljenih krajih planeta (npr. v Himalaji). Običajno niso bivali v fizičnih telesih, temveč v telesih, ki jih ljudje ne zaznavamo s petimi čutili. A vendar je bil njihov vpliv vselej močan, saj so zmožni na različne načine vplivati na človeštvo, predvsem pa na najbolj razvite učence, ki se tudi sami na poti mojstrstva (pravzaprav k temu cilju težimo vsi ljudje). Na ljudi vplivajo predvsem na mentalni (razumski) ravni,  v določenih primerih pa se lahko pojavijo tudi neposredno v fizični podobi.

Zaradi razvojne stopnje človeštva in zaradi številnih nakopičenih problemov se mojstri modrosti, na čelu z Maitrejo, vračajo v vsakdanje življenje človeštva, kar pomeni, da bodo lahko neposredno nagovarjali človeštvo. Ne kot voditelji, temveč kot učitelji, svetovalci. Danes je človeštvo precej skrenilo s poti razvoja, a to ne pomeni, da nimamo več možnosti stopiti na pot, ki je usmerjena v prihodnost, kjer bi lahko živeli v sožitju in blaginji ter se učili o tem, kdo smo v resnici, kakšen je namen našega bivanja itd. Očitno pa je, da danes potrebujemo pomoč, usmeritev, učenje.

Mojstri modrosti so nosilci znanja, ki ga s skupnim imenom imenujemo nauk večne modrosti ali ezoterično znanje (Nauk večne modrosti). Po delih so ga podajali že v preteklosti preko svojih najrazvitejših učencev tako na področjih religije, filozofije, znanosti kot tudi na drugih področij človeškega delovanja. Zato imamo danes danes razdrobljeno znanje, ki si ga poleg tega različne religije in filozofske šole lastijo kot nekaj svojega, ekskluzivnega, nespremenljivega, dogmatskega.

Maitreja, svetovni učitelj, je v svoji fizični podobi (mojstri povsem obvladajo fizično raven bivanja, zato lahko sami ustvarijo svoje fizično telo) že prisoten v sodobnem svetu, predvsem v Londonu, ki si ga je izbral za središče svojega delovanja (od leta 1977). Od tam deluje po vsem svetu, njegova polna prisotnost pa je pogojena s človekovo svobodno voljo. Človeštvo je tisto, ki mora biti vsaj do neke mere pripravljeno za ta kolosalni dogodek, ki bo pomembno vplival na našo prihodnost.

V svetu je veliko znamenj, ki oznanjajo prihod teh velikih učiteljev, vendar so pogosto povsem ignorirana ali se jim namerno zmanjšuje pomen in vlogo. Eden od velikih poudarkov Maitrejevega učenja je tudi ureditev našega ekonomskega življenja, ki danes generira obsežno revščino in lakoto ter brezštevilne težave, ki so njuna posledica. Zato Maitreja poudarja velik pomen miru, pravičnosti, sodelovanja in medsebojne delitve dobrin, ki so temeljni pogoji blaginje in nadaljnjega razvoja človeštva.


Več informacij o prihodu Maitreje in mojstrov modrosti:

Share Slovenija
Share International